15 januari 2019 door Kelly van Rossum


Natuurlijk snappen we bij Colorful Cord dat je het liefst je sieraden lang mooi houdt! Als je net een nieuw armbandje of een paar oorbellen hebt gekocht, wil je ze het liefst de hele dag dragen en niet meer af doen. Dit is echter niet altijd even goed! Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat je sieraden beschadig of verkleuren. Dit heeft (meestal) niet met de kwaliteit van je sieraad te maken. Super jammer natuurlijk! Als het aan Colorful Cord ligt, hoeft een paar oorbellen of ketting niet duur te zijn om lang mee te gaan. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden. 

  1. Draag je sieraden niet tijdens het slapen, hierdoor slijten de sieraden sneller. Daarnaast is de kans groter dat de sieraden kapot gaan tijdens het slapen en dat wil je natuurlijk niet!
  2. Natuurlijk is het makkelijk om tijdens het douche of zwemmen je sieraden om te houden. Maar tijdens het douche of zwemmen kun je sieraden beter af doen. Zeepresten en chemicaliën kunnen die sieraden aantasten en voor verkleuringen zorgen. Het water is in dit geval niet het probleem, maar shampoo, badschuim of chloor wel.
  3. ’s Ochtends gelijk je sieraden omdoen? Pas op met parfum, make-up of haarspray. Dit kan ervoor zorgen dat de sieraden verkleuren. Doe je sieraden pas om, als je ’s ochtends klaar bent met jezelf mooi maken ;)
  4. Pas op met zwavelhoudende substanties, bijvoorbeeld elastieken, erwten, aardappelen, eieren en knoflook. Ook chloor is een grote boosdoener. Deze producten geven een witte aanslag op zilver en dit is niet meer weg te poetsen. Zonde dus.
  5. Draag geen sieraden tijdens zwaar werk of  als je gaat sporten. Natuurlijk snappen we ook hier dat het makkelijk is, om je sieraden om te houden. Helaas is de kans wel groter dat je ergens achter blijft hangen of je sieraad verliest. Daarnaast tast zweet ook nog eens je sieraden aan. Gewoon lekker af doen dus!
  6. Berg je sieraden netjes op in bijvoorbeeld een sieradendoosje of schaaltje als je ze af doet. En plaats deze op een droge plek. Je sieraden op de badkamer bewaren is geen goed idee.
  7. Vergeet niet al je kettinkjes, armbanden en andere sieraden te sluiten voordat je ze opbergt. Zo raken ze niet in de knoop en kun je ze ’s ochtends makkelijk weer om doen.

Terug naar overzicht 

© 2018 - 2022 Colorful Cord | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel